5dl mjölk
75g jäst
850g mjöl
1 1/2tsk salt
1dl sirap
100g margarin

- Koka upp mjölken till 37 grader, lös upp jästen i mjölken.
- Tillsätt restrerande ingrediesner.
- Låt jäsa i 30 min.
- Baka ut på plåt, låt jäsa ytterligare 20-30 min.
- Nagga degen och grädda i 225 graden i ca. 10-15 min.


375g mandelmassa
180g socker
ca. 3/4dl äggvita

- Blanda socker med lite av äggvitan.
- Tillsätt mandelmassan successivt.
- Tillsätt restrerande äggvita.
- Grädda i mitten av ugnen på 180 grader i ca. 10 min.

Smörkräm
200g smör
100g ägg
100g socker
250g smält choklad
25g vaniljsocker

- Vispa smöret smidigt (luftigt).
- Vispa ägg och socker, tillsätt sedan smöret portionsvis.
- Tillsätt sedan den smälta chokladen och vaniljsockret.
Mums med choklad :)



12st digestivekex
75g smör
5dl vispgrädde
100g mörk choklad
1tsk vaniljsocker
3st gelatinblad

- Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Koka upp grädden och vaniljsockret.
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg i i den varma grädden. Låt smälta.
- Krama ur gelatinbladen och lägg i chokladgrädden, rör om tills bladen smält.
- Häll smeten i formen och låt stå i kyl i minst 3 timmar.
- Servera med färsk frukt eller bär.