Jaha och hur börjar man? Det här är mitt första inlägg jag gjort i hela mitt liv.. Jag kan börja med att berätta lite om mig själv, jag heter Nathalie och är 18 år jag går tredje året på gymnasiet, John bauer gymnasiet i sundbyberg. Det är en hotell och restaurang skola. Jag går konditorin så just därför tänkte jag starta en bakblogg, men sen så har jag ju lite matkunskaper och lagar mat hemma ibland så då dök tanken upp att man kanske ska ha en bak och matblogg. Så nu har jag bestämmt mig för att göra en blogg som först och främst handlar om bak men att det kommer dyka upp lite olika maträtter ibland ochså.
Jag bor tillsammans med min pappa och hans tjej, katt och hund. Efter skolan brukar jag gymma och nu blir det väl att blogga lite ochså, känns fel att säga med tanke på att jag alltid har varit emot bloggning. Jag har även en pojkvän sen 20 månader tillbaka.

Här kommer mitt första recept, det är en desert med vaniljkräm, hallonmouse, anslag och frukt.



Vaniljkräm
1/2 liter mjölk
1/2st vaniljstång
120g äggula
125g strösocker
40g maizena
25g smör

- Dela vaniljstången på mitten och gröp ur den, lägg det urgröpta och stången i mjölken. Koka upp.
- Vispa äggulan, socker och maizena luftigt för hand.
- Häll den uppkokta vaniljmjölken över äggvispet. Rör om och häll sendan tillbaka i kastrullen.
- Sjud upp under kraftig vispning och låt sjuda under ca. 2 minuter. OBS! Vispa hela tiden.
- Ha i smöret i bitar.
- Häll över den färdiga krämen i en bunke/skål. Låt den kylas i kylskåp.

Anslag
750g ägg
450g socker
450g mjöl
15g bakpulver

- Vispa ägg och socker luftigt.
- Vänd ner mjöl och bakpulver.
- Grädda i ugn på 180 grader i ca. 35 minuter.

Hallonmouse
3st ägg
230g frysta hallon
400g grädde

- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 minuter. Krama ur vattnet och smält i kastrull.
- Tillsätt hallonen, försök mosa dom så gott det går. Kyl sedan ner det till 37 grader.
- Vispa grädden, ej hårt vispad, och vänd sedan ner hallonen i grädden.
- Ställ den i kylen och låt den svalna helt.

Ta fram lagon stora glass, fyll lite mindre än hälften med hallonmouse lägg sedan ett tunt lager med anslag och sedan fyller du på med vaniljkräm. Skär det frukter du vill ha och garnera din desert med det.

Lycka till!
/ Nathalie

Kommentera

Publiceras ej