Gårdagens middag blev massa olika friterade grejer, kyckling, scampi och bläckfisk ringar. Det gick bra men oljan skvätte mycket men det gick bra ändå. Både Jesper och jag tyckte det blev jättegott :)



Frityrsmet
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2,3 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja

Scampi
Bläckfiskringar
Kyckling filé

- Sikta ner mjölet och bakpulvret i en bunke.
- Vispa i vattnet,lite i taget. Der ska bli en slät smet.
- Låt svälla i minst 30 minuter.
- Gör i ordning scampin, kycklingen och bläckfisken.
- Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
- Se till att det du ska fritera är torrt, innan du vänder dem i smeten.
- Fritera till fin färg i 190 gradig olja.

Kommentera

Publiceras ej