Idag gjorde jag lökringar för första gången. Det gick jättebra, dom blev goda och krispiga. Min syster fick smaka på dom och hon tyckte dom blev supergoda.



Frityrsmet
2 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2,3 dl vatten
0,5 tsk salt
2 msk olja
Gul lök

- Sikta ner mjölet,majsenan och bakpulvret i en bunke.
- Vispa i vattnet,lite i taget. Der ska bli en slät smet.
- Låt svälla i minst 30 minuter.
- Skär löken i ringar.
- Rör ner saltet och oljan när det är dags att fritera.
- Se till att det du ska fritera är torrt, innan du vänder dem i smeten.
- Fritera till fin färg i 190 gradig olja.

Dipp
Turkisk yoghurt
Sambal oelek
Paprikapulver
Cayennepeppar

- Ta ca. 1 dl turkisk yoghurt.
- Ta alla kryddor och sambal oeleken efter smak.

Kommentera

Publiceras ej