Mördeg:
200g rumsvarmt margarin
1st ägg
100g socker
300g mjöl

- Blanda samtliga ingredienser med vinge.
- Smörj valfria formar.
- Tryck ut degen i formarna.
- Grädda på 180 grader ca 15 minuter.
- Vänd formarna uppochned så att pajskalet ramlar ut. Låt svalna.

Vaniljkräm:
1/2 liter mjölk
1/2st vaniljstång
120g äggula
125g strösocker
40g maizena
25g smör

- Dela vaniljstången på mitten och gröp ur den, lägg det urgröpta och stången i mjölken. Koka upp.
- Vispa äggulan, socker och maizena luftigt för hand.
- Häll den uppkokta vaniljmjölken över äggvispet. Rör om och häll sendan tillbaka i kastrullen.
- Sjud upp under kraftig vispning och låt sjuda under ca. 2 minuter. OBS! Vispa hela tiden.
- Ha i smöret i bitar.
- Häll över den färdiga krämen i en bunke/skål. Låt den kylas i kylskåp.
- Spritsa över vaniljkrämen i pajskalet.
- Ha på vanlfri frukt och bär.

Kommentera

Publiceras ej