Hallonmousse på kladdkaksbotten <3



Botten:
2 ägg
3dl socker
1 1/2tsk vaniljsocker
4msk kakako
1 1/2dl mjöl
100g smör

- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Tillsätt smöret.
- Blanda till en jämn smet och häll i en bakform.
- Grädda i 150 grader i 35-45 minuter, beroende på hur tjock kakan är.
- Låt kakan svalna innan du tar ut den ur bakfomen.

Moussen:
5 gelatinblad
400g färska eller frysta hallon
2msk citronsaft
3dl florsocker
2 äggvitor
2dl vispgrädde
 
- Blötlägg gelatinbladen och smält dem på svag värme.
- Mixa hallonen.
- Vispa ihop hallonpuré, citronsaft och florsocker och rör ned de smälta gelatinbladen under vispning.
- Vispa grädden tjock.
- Vispa äggvitorna hårt.
- Vänd ned alltsammans i hallonpurén. Häll smeten i formen och låt stå kallt ett par timmar i kylen.


2 kommentarer

Tommy

12 Apr 2011 15:45

OMG! Det där ser heelt otroligt gott ut!!

frida

12 May 2011 22:14

hur gör man det översta lagret ?

Svar: Ett paket frysta hallon som du låter tina, sen har du på det på moussen och in i frysen eller kylen :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej