Detta recept är till ca 12 personer. Väldigt krämig och god, enkel att göra.

Karamellsås
4dl strösocker
2dl vatten

Pudding
1dl strösocker
10st ägg
1st äggula
1tsk vaniljsocker
1st vaniljstång, urskrapade frön
1l mjölk

Karamellsås
- Smält socker i en tjockbottnad kastrull.
- Sockret skall smälta och bli brunt dvs karamelliseras, var försiktig så att det inte bränns!
- Häll på vattnet och låt koka i cirka 5 minuter.
- Man kan prova hälla upp en sked karamell på en kyld tallrik för att kolla konsistensen. Den ska vara sirapsliknande. Låt karamellen svalna.

Puding:
- Blanda strösocker, ägg, äggula, vaniljsocker och vaniljstång.
- Rör i mjölken och rör tills strösockret har löst upp sig.
- Häll karamellsåsen i botten av formarna, cirka 2 msk per form.
- Fyll försiktigt formarna med äggsmeten upp till kanten.
- Grädda formarna i vattenbad på 95 grader i cirka 2 timmar. Skaka lite på dem, de ska ha stannat till men kan dallra till lite. 
- Kyl till kylskåpskall innan servering.
- Skär försiktigt med en kniv längs kanterna och stjälp upp puddingen på en assiette.

Kommentera

Publiceras ej