250g hallonpuré (mixade hallon)
50g creme fraiche
20g maizena

Smör och socker till formarna

- Blanda hallonpuré, creme fraiche och maizen, koka upp under omrörning.
- Smörja sex suffléformar med smält smör, pudra sedan med socker.

50g socker
150g äggvita

- Vispa äggvitan. När skummet fått full volym tillsätt lite socker i taget.
- Vänd ner lite maräng i hallonsmeten och rör om, tillsätt sedan allt på en gång, rör runt.
- Fyll formarna upp till kanten, ta bort eventuell smet från kanterna, annars växer sig sufflén sne.
- Grädda 10-15 min på 180 grader.


Botten
200g smör
100g socker
300g mjöl

- Knåda ihop samtliga ingredienser.
- Smörj ca 10 små formar eller 1 stor form.
- Tryck ut degen i formen/formarna.
- Grädda på 190 grader i 10-15 min.

Citronkräm
1 1/2 blad gelatinblad
200g socker
2 ägg + 1/2
Saften av två citroner
200g smör (rumsvarmt)

- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Sjud socker, ägg och citronsaft till ca. 70grader. Se till att det inte blir för varmt.
- Rör ner smör och gelatin tills det smält.
- Häll smeten i formarna och låt stå i kyl under natten.

Italiensk maräng
300g socker
1dl vatten
150g äggvita

- Koka socker och vatten till 115 grader. När det uppnåt temperaturen; börja vispa äggvitan med elvisp eller i en kitchenaid (eller liknande).
- När sockerlagen nåt temperatur 120, börjar du hälla en långsam smal stråle ner i äggvitan uder ständig vispning.
- Ta fram citronpajen och spritsa marängen över pajen.
- Bränn sedan av med en gasbrännare.