Citronmousse

4dl grädde
1dl yoghurt
4 äggulor
120g socker
2 citroner, saft + skal
4 gelatinblad

- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Vispa äggula och socker pösigt.
- Vispa grädden löst, tillsätt sedan yoghurten.
- Pressa citronerna och riv skalet. Sjud på svag värme tills den blir jummen.
- Ta upp och kläm ur vattnet ur gelatinbladen, lägg i dom i citronsaften och rör runt tills de smält.
- Tag bort citronen från värmen och ha i en liten klick av gräddblandning, rör runt och upprepa ca. 3 gånger.
- Häll i citrongräddblandningen i resten av gräddem.
- Tillsätt äggblandningen.
- Häll i i silikonformar (lättare att få ut moussen ifall du väljer att frysa den).
- kyl/frys.

Hallonsås

5dl frysta hallon
1/2msk maizena
0,7dl socker
1/2dl vitt vin eller vatten

- Tina hallonen i micro. Sila bort hallonen och spar ''såsen''. Pressa ut så mycket sås som möjligt!
- Koka upp hallonsaften, maizena och socker.
- Låt sjuda under ca. 1-2 minuter under ständig omrörning.
- Låt såsen kallna en aning, i kyl eller rumstemperatur, späd ut med lite vatten elelr vitt vin.

Spritsa ut ett chokladmönster på en tallrik. Klicka ut hallonsåsen och tillsätt sedan moussen.

Kommentera

Publiceras ej