Smeten
3dl florsocker
90g mald sötmandel
1dl äggvita (ca 3 äggvitor)
½dl strösocker
Sesamfrön

Limekräm
100 g phiadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Finrivet limeskal
Limesaft

- Sätt ugnen på 150 grader.
- Sikta ner florsocker och den malda mandeln i en bunke.
- Vispa äggvitan i en annan bunke med en elvisp (börja på låg hastighet och öka efter hand).
- Tillsätt strösockret, vispa till en styv marängsmet.
- Häll de torra ingredienserna i marängen och blanda varsamt.
- Spritsa ut ca 40 klickar stora som femkronor på plåt med bakplåtspapper.
- Häll över lagom mycket sesamfrön på kakorna.
- Låt kakorna vila ca 15 minuter på plåten.
- Baka i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter.
- Kakorna ska vara lite mjuka i mitten.
- Dra av bakplåtspappret från plåten till köksbänken, direkt när kakorna kommit ur ugnen.
- Låt kakorna kallna.

Limekräm 

- Blanda phidalphiaosten tillsammans med sockret och vaniljsocker och rör till en jämn kräm.
- Tillsätt limeskal och pressad lime efter smak. 
- Rör tills det fördelats jämnt.
- Spritsa krämen på hälften av kakorna.
- Para sedan ihop en spritsad och en ospritsad kaka.

Kommentera

Publiceras ej