Dessa cupcakes gjorde jag och min pojkvän, dom blev hur goda som helst och kommer göras igen.
Jag har blivit inne på muffinsspåret och gör mycket muffins, jag gillar att experimentera och komma på nya kombinationer. Så om det är några muffins eller någon kombination som ni tycker jag ska testa/göra släng iväg en kommentar så kanske de blir näst på tur :)
 
 
100g smör
2st ägg
2dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl mjölk
20st after eight
 
- Smält smöret, ha i 15st after eightplattor, rör runt tills de smält.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Ha sedan i mjölmassan i socker och äggsmeten.
- Ha i smöret, skrapa med slickepott för att få ut all mint- och chokladsmak.
- Ta de sista 5 after eightplattorna och dela i mindre bitar. Ha i smeten och rör om.
- Fördela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje, och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 15 min.
 
Vit chokladganache
 
100g vit choklad
1dl vispgrädde
 
- Dela den vita chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Värm grädden, men låt den inte koka.
- Ha över grädden på chokladen och rör om tills alla klumpar är borta.
- Ställ i kyl över natten eller tills den blivit helt kall. (jag hade min i kyl över natten)
- Vispa ganachen till en fluffig smet.
 
Mjölchokladganache
 
100g mjölkchoklad
1dl vispgrädde
 
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en bunke.
- Värm gräddden, men låt den inte koka.
- Ha över grädden på chokladen och rör om tills det inte finns några klumpar.
- Ställ i kyl över natten eller tills den är riktigt kall. (jag hade min över natten)
- Vispa ganachen till en fluffig smet.
 
Godaste bullarna i stan! Mjuka, saftiga och härligt kladdiga :)

1msk svarta kardemummakärnor
3dl mjölk 
50g färsk jäst
1.5dl strösocker
0.5tsk salt
150g mjukt smör
1st ägg
12dl vetemjöl special

- Mal kardemummakärnor fint i en mortel och värm med mjölken tills den är ljummen, 37 grader.
-
Smula ner jästen i en bunke och blanda med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
-
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
- Jäs degen under bakduk i bunke till dubbel storlek, i cirka 40 minuter.
-
Sätt ugnen på 225 grader.
-
Kavla ut degen och smta ut kolasåsen på. Rulla ihop och skär i önskad storlek och lägg i bullformar.
- Lägg dem på en bakplåt och låt dem jäsa i cirka 20-30 minuter.

-
Baka bullarna i ugnen i 5-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.


Kolasås

Gör gärna såsen först så att den hinner bli lite seg och lätt att arbeta med.

2dl ljus sirap
2dl vispgrädde
2dl socker
2msk vaniljasocker

- Koka upp grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull.
- Låt sedan sjuda i 5 minuter.
- Ha i vaniljsockret.
- Ställ i kyl eller servera till till exempel glass med bär.