När jag var liten bakades ofta denna mjuka goda kaka i skolan. En smak av choklad och kaffe, jättegott.




150 g smör
1 1⁄2dl mjölk
3 ägg
3dl strösocker
1msk vaniljsocker
3⁄4dl kakao
2tsk bakpulver
4dl vetemjöl

Glasyr:
75g smör
3⁄4dl starkt kaffe
1⁄2dl kakao
1 1⁄2msk vaniljsocker
1,5-2dl florsocker

Garnering:
1 dl kokosflingor

- Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna
- Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
- Sikta ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl genom en sil.
- Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.

Glasyren:
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl.
- Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund.
- Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna