Här kommer nu mitt sista julrecept. Jag hoppas att ni läsare har fått några idéer på vad ni ska baka till jul och att ni gillar det ni gör. :) jag är väldigt glad över alla fina kommentarer jag fått och över alla som läser min blogg.
Jag önskar er alla en underbar jul med mycket gott!
 
Här kommer mitt recept på Daim!
 
 
 
1/2dl vetemjöl
1msk kakao
1/2dl ljus sirap
50g smör
1dl strösocker
200g choklad (mörk eller ljus)
 
- Ha i alla ingredienser förutom chokladen i en kastrull med tjock botten.
- Smällt ihop och rör allting med en träslev.
- Sätt kastrullen på medelhög värme och låt allt koka ihop. Sänk värmen och låt allt sjuda stillsamt i 5 minuter.
- Bred ut smeten på valfritt bläck (ju tunnare, desto hårdare). Ställ i kylen för att svalna/stelna.
- Smält chokladen i vattenbad. Tag ut kolan och dela den i lagom stora bitar.
- Doppa varje i bit i  chokladen och låt torka på bakplåtspapper.
 
 
 
 
 
Choklad, Daim, Julbak, Mys,
Ischoklad i ny tappning!
Jag gjorde två olika smaker, apelsin-ingefära och basilika-mint.
 
 
 
100g kokosfett
200g mörkchoklad
 
- Smält kokosfettet.
- Bryt chokladen i bitar och ha i det smälta fettet.
 
Smaksättning:
1 apelsin
3-4tsk ingefära, malen
 
2-3msk hackad basilika
Några droppar pepparmintsextrakt
 
 
 
 
 
 
 
 
Åh vad jag älskar lukten av lussebullar. Jul! Älskar den, när man börjar baka lussebullar kommer julstämningen på riktigt. Underbart.
 

 
1pkt jäst för söta degar
150g smör
5dl mjölk
1burk kvarg (250g)
0,5tsk salt
2dl strösocker
3-4pkt saffran
1st ägg
              

- Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till ca 37 grader.
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll i degvätskan och rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt saffran och kvarg i degvätskan.
- Tillsätt salt, socker och ägg. Rör tills allt blandats.
- Häll i ca 15 dl av mjölet och arbeta till en smidig deg. Tillsätt försiktigt resten av mjölet, lite i taget och arbeta degen tills den är smidig. Var försiktig så att du inte tar i för mycket mjöl, då kan bullarna bli lite torra. Degen ska släppa från bunkens kanter, men fortfarande kännas lite, lite kladdig.
- Låt saffransdegen jäsa under bakduk till ungefär dubbel storlek i ca 45-50 minuter.
- Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i ca 32 delar och rulla varje del till avlånga rullar. Forma dem sedan till lussebullar genom att snurra ändarna mot mitten.
- Lägg bullarna på ugnsplåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Pensla dem med ägg och garnera med russin. Grädda dem i 250 grader mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Lussebullar, Lussekatter, Saffran,