Macroner
1 3/4dl sötmandel (malen)
2 1/2dl florsocker
2 äggvitor
0,5g saffran (en påse)
1/2dl socker
 
- Lägg den malda mandeln och florsocker i en matberderade och kör i 15 sekunder. Sikta ner i en skål.
- Täck två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna och saffranen i en skål tills det bildas små toppar.
- Vispa sedan i sockret gradvis och vispa till en blank marängsmet.
- Vänd ner en tredjedel av mandelblandningen i marängsmeten med slickepott.
- När alla ingredienser har blandats i ordentligt försätter du vända smeten tills den blir en seg och tjock konsistens.
- Häll marängsmeten i en spritspåse, klipp ett litet hål och sprita ut små cirklar.  Knacka plåten mot underlaget så att eventiella luftbubblor försvinner.
- Låt stå i 30 minuter.
- Grädda i 150 grader i 10-15 minuter.
- Låt svalna.
 
Apelsincurd
100g smör
3 apelsiner (saft+skal)
2st ägg
2dl socker
1-1,5st gelatinblad
 
- Blötlägg gelatinet.
- Tvätta och riv av skalet från apelsinerna, pressa sedan ut saften.
- Koka upp smör, 1dl socker och skal+saft från apelsinerna.
- Vispa ägg och resten av sockret. Vänd ner apelsinblandningen.
- Ha i kastrullen, lägg i gelatinbladet och sjud på svag värme.
- Låt svalna i en ren burk med lock i kylskåp över natten.
 
- Spritsa orangecurden på hälften av macronerna och sätt ihop.
- Servera på ett fat.