Underbart god kombination av sött och salt!   





100g smör
2st ägg
2dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
1dl mjölk
Kondenserad mjölk (sötad) 

- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Gröp ur vaniljstången, blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke. Ha sedan i mjölmassan i socker och äggsmeten.
- Ha i smöret och mjölken.
- Fördela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje, och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 15 min. 

Kondenserade mjölken ska sjuda på svag värme i ca 2-3 timmar. Ha kvar mjölken i konservburken. Ställ i en kastrull täck konservburken med vatten, sjud på svag värme.
Öppna burken, häll över i en skål. Låt svalna. Salta med flingsalt efter smak.

Kommentera

Publiceras ej