Jag fyllde 20 år den 31 maj och bakade en tårta till mig samt släkt och familj. Den blev mycket god och fin.
 
 
 
Anslag
375g ägg
225g socker
225g mjöl
8g bakpulver

- Vispa ägg och socker luftigt.
- Vänd ner mjöl och bakpulver.
- Grädda i ugn på 180 grader i ca. 35 minuter.
 
Kokoskräm
2dl kokosmjöl
1dl mjölk
1-2st äggulor
1msk potatismjöl
2dl kokosflingor
1 lime, skal
1msk strösocker
1,5st gelatinblad
1 nypa salt
 
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Häll kokosmjölk, mjölk, äggulor, potatismjöl, salt och socker i en kastrull. Blanda allt väl, låt sjuda upp. Krämen ska bli tjock.
- Ha i gelatinbladen och rör runt. Tag från värmen och ha i kokosflingorna och limeskal.
- Ha i krämen i en ren bunke och låt svalna några timmar, eller över natten.
 
Limemousse
1/5dl limesaft
1,5st gelatinblad
2dl vispgrädde
2dl cremé fraiche
1/6dl strösocker
1tsk rivet limeskal
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter, smält sedan tillsammans med limesaften.
- Vispa grädden fluffig men inte för tjock.
- Vispa i en annan bunke creme fraiche och socket tills sockret smält.
- Tillsätt limesaften och skalet och rör om. Vänd sedan ner grädden.
- Ställ i kyl i mist 1-2 timmar eller över natten.
 
 
När anslaget svalnat skär i tre delar. Rör runt i kokoskrämen och fyll de undre lagret, gör samma sak med limemoussen och ha på andra lagret och sedan runt om tårtan. Kavla ut sugarpaste eller marsipan och ha på. Dekorera valfritt!t
Limemousse, kokoskräm, födelsedagstårta,