Smarriga tomatbröd med inslag av basilika. Dessa bröd blev omtyckta av hela familjen.
 
 
 
 
12 soltorkade tomater
1 kruka basilika
25g jäst
2,5dl vatten (37 grader)
0,5msk strösocker
1tsk salt
1msk olivolja
6-7dl vetemjöl
 
- Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan.
- Rör ut jästen i vattnet och  tillsätt socker, salt och olja.
- Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Blanda i tomater och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 18 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
- Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
- Sätt ugnen på 200°. 

- Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 min och låt svalna på galler under bakduk.
 
 
Jag gjorde 18 små, men det går lika bra att göra 9 stora. Sedan hade jag en skiva plommontomat ovanpå mina för att ge en lite syrligare smak.