Klassiska knäck med grovhackad mandel.
 
 
 
2dl strösocker
2dl ljus sirap
2dl vispgrädde
50g smör
1/2-1dl hackad mandel
     
- Blanda socker, grädde, sirap och smör i en vid tjockbottnad kastrull.
- Koka utan lock. Rör då och då tills smeten håller kulprovet för knäck*. 
- Rör ner mandeln och fördela smeten i knäckformar.
- Förvara knäcken svalt i burk med lock.

*Kulprovet: Häll några droppar av knäcksmet i iskallt vatten och rulla sedan en kula. Kulan  ska vara seg och ganska fast (125°-130°).
 
Julbak, Knäck, Mandel,

2 kommentarer

Rebecca&Mathias

26 Nov 2013 16:11

Mums så gott! :) Ha en fortsatt fin Tisdag! :)

Svar: Mycket gott, känns så juligt att baka :) Tack desamma!
natglie

Belinda

26 Nov 2013 16:12

Åh, längtar till det kommer lite snö och till vi har börjat julpynta... Då ska jag göra så mycket knäck att det inte kommer få plats i huset, hhaha!

Svar: Va kul att du gillade inlägget :) ja, snön är alldeles för seg i år. Detta receptet räcker till ca 80st knäck, bara att baka på :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej