Så, igår blev det att göra något nytt, första gången jag testar att göra dessa små kakor, bakverk eller vad man nu ska kalla dom.
Jag gjorde två olika smaker, mint och apelsin. Jag anser att båda smakerna hör hemma under julen.
Själv så gillade jag den med apelsin bäst, vet inte varför men jag gillar när det är lite syrligt. Minten var också god så ingen fråga om saken. Jag skulle kunna göra dessa igen.
Antalet på dessa kakor varierar då det beror på hur stora du gör dom.
 
 
175g vetemjöl
1 1/2tsk bikarbonat
5msk kakao
En nypa salt
150g rumsvarmt smör
150g mörkt farinsocker
1st ägg
1tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
1 1/2dl mjölk
 
 - Sikta vetemjöl, bikarbonat, kaka och salt i en skål.
- Lägg smör och farinsocker i en annan skål och vispa med elvisp vitt och fluffigt.
- Vispa ner ägg och vaniljextrakt/vaniljsockret med hälften av mjölblandningen och sedan mjölken.
- Vänd ner det sista av mjölet till en jämn smet.
- Värm ugnen till 175 grader.
- Spritsa ut blandningen på plåt med bakplåtspapper (jag fick tre plåtar), inte för tätt då de flyter ut något.
- Grädda en plåt i tagen i ca 12 minuter.
 
Mintfylling
100g rumsvarmt smör
ca 3dl florsocker
Blå karamellfärg
Pepparmints extrakt
 
- Vispa ihop smör och florsocker med elvisp.
- Ha i pepparmint och karamellfärg efter smak.
- Spritsa ut på den platta sidan på hälften av kakorna och lägg resten av kakorna ovanpå.
 
Apelsinkrämsfylling
 
100g rumsvarmt smör
ca 3dl florsocker
1st apelsin, saft + skal
 
- Riv skalet på den lilla sidan av rivjärnet.
- Vispa ihop smör och florsocker med elvisp.
- Ha i saft och skal från apelsinen.
- Spritsa ut på den platta sidan på hälften av kakorna och lägg sedan resten av kakorna ovanpå.
Apelsin, Apelsinkräm, Choklad, Mint, Mintfylling, Whoopie pies,

Kommentera

Publiceras ej