Då var det dags för årets julbak! 
Det första jag gjorde var en polkapannacotta med vit choklad. Den blev väldigt omtyckt och den blev väldigt god, passar perfekt på dessertbuffen.
 
 
 
 
Till ca 5 portioner, 1dl i varje glas.
 
3st gelatinblad
5dl grädde
100g vit choklad
100g polkagris
 
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Dela/hacka polkan i mindre bitar.
- Häll grädden i en kastrull och ha i polkan, låt smälta helt under omrörning.
- Dela chokladen i mindre bitrar. Ta kastrullen från plattan och ha i chokladen, låt smälta.
- Krama ur gelatinbladen och ha i polkasmeten, rör runt tills allt smält.
- Häll upp i glas, ställ i kylen minst tre timmar. 
- Dekorera valfritt. 
 
 
Goda knapriga och sega kakor!  175g smör
2 1/2dl cashewnötter
5dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1/2tsk bikarbonat
2krm salt
2dl farinsocker
1 1/2dl strösocker
1 ägg
1 äggula
250g vita chokladknappar
- Smält smöret. Grovhacka nötterna. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat.
- Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och äggula. Ha i mjölblandningen och arbeta ihop till en deg. Ha i nötterna och chokladen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela degen i ca 27 bitar, rulla och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg glest och tryck ut något.
- Grädda i ca 11 minuter. Låt svalna på plåten i 2 minuter och sedan klart på galler
Choklad i, utan på och i smeten. en riktig chokladmuffins enligt mig.




100g smör
2st ägg
2dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2dl kakao 
100g mörk choklad
150g mjölkchoklad
4dl vispgrädde

- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en separat bunke.
- Ha sedan i mjölmassan i socker och äggsmeten.
- Ha i smöret och mjölken.
- Fördela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje, och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 15 min. 

Mjölkchokladtryffel: 
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. - Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.

Låt muffinsarna svalna. Gör i ordning mjölkchokladtryffeln.
Gör ett hål i muffinsen. Ha i tryffel upp till kanten av hålet. Smält den mörka chokladen.
Doppa de fyllda muffinsarnas topp i chokladen.
Dekorera valfritt.