Choklad i, utan på och i smeten. en riktig chokladmuffins enligt mig.




100g smör
2st ägg
2dl socker
3dl mjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2dl kakao 
100g mörk choklad
150g mjölkchoklad
4dl vispgrädde

- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i en separat bunke.
- Ha sedan i mjölmassan i socker och äggsmeten.
- Ha i smöret och mjölken.
- Fördela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje, och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca. 15 min. 

Mjölkchokladtryffel: 
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. - Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.

Låt muffinsarna svalna. Gör i ordning mjölkchokladtryffeln.
Gör ett hål i muffinsen. Ha i tryffel upp till kanten av hålet. Smält den mörka chokladen.
Doppa de fyllda muffinsarnas topp i chokladen.
Dekorera valfritt.

3 kommentarer

fellforbooks.blogg.se

11 Oct 2013 10:07

Jag älskar choklad<3 Jag måste testa detta recept

Svar: Det gör jag också! Dessa blev riktigt goda, hårda på utsidan, och mjuka på insidan :) Lycka till med bakandet!
/ Nathalie
natglie

felicia

11 Oct 2013 11:10

så gott :)

Svar: Ja, blev mycket gott :)
natglie

Annika

11 Oct 2013 16:05

Mumsigt :>

Svar: Tack så mycket :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej