Sötsyrlig kaka med härliga blåbär, perfekt till sommarfikat.
 
    
 
150g rumsvarmt smör
300g mandelmassa
3st ägg
1/2dl vetemjöl
 
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan och vispa tillsammans med smöret med elvisp tills det blir mjukt och krämigt.
- Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
- Rör ner mjölet för hand.
- Smöra och bröa en springform. Häll upp smeten och grädda i ca 20-25 minuter.
 
Citronglasyr
1st citron
1-2dl florsocker
 
- Pressa citronen i en bunke. 
- Börja med en deciliter av florsocker och rör ihop med sked. Tillsätt mer florsocker och glasyren känns för lös.
- Ha på glasyren när kakan svalnat. Dekorera valfritt. 
 
 
Jag använde ca 125g blåbär och skal från en citron.
Blåbär, Citron, Mazarin,

Kommentera

Publiceras ej