Nu har jag varit sådär slarvig igen.. Men jag har verkligen inte hunnit lägga upp alla recepten, men ni som gillar min sida på Facebook har ju sätt att jag bakat en del.
 
Saffransbiscotti, mums! Knapriga kakskorpor som är helt perfekta till julens alla läckerheter.
Lätta att göra men kräver minst en timme i ugnen.
 

 

100g smör
0,5g saffran (1 påse)
1,5dl strösocker
2st ägg
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1dl mandel
1dl chaschewnötter
 

- Sätt ugnen på 175˚C.
- Smält matfettet i en kastrull. Stöt saffranet med lite av sockret. Blanda saffranet med matfettet. Häll det i en bunke och låt svalna. Rör ner äggen och sockret.
- Blanda mjöl och bakpulver. Hacka nötterna grovt. Rör ner nötterna och mjölblandningen i äggsmörsmeten och arbeta ihop till en deg.
- Dela degen i 4 delar. Rulla varje del till en längd ca 40 cm lång. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt dem svalna lite. Sänk temperaturen till 100 grader.
-
Skär varje längd i ca 10 sneda skivor och lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt.
- Torka biscottin mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills de känns torra. Låt ugnsluckan stå på glänt.

Kommentera

Publiceras ej