Kyckling marinerad i chili och kakao tillsammans med en chokladsås, ja varför inte? Riktigt gott blev det och det blir inte sista gången.
 
 

2 portioner
 
Marinad till två kycklingfiléer:
2msk olja
1msk vitvins vinäger
1msk honung
1/2 röd chili

- Hacka chilin i bitar, blanda alla ingredienserna och lägg i en plastpåse.
- Lägg ner kycklingen och låt den marinera minst en timme. Vänd påsen då och då.
- Bryn kycklingen. Lägg sedan i en form och stek klart i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (beroende på kycklingens storlek).

 

Chokladsås:
2,5dl vispgrädde
3-4 bitar 70% choklad (jag använde Marabou Premium)
Salt
Chilipeppar efter smak
Lite av en röd chili

- Värm grädden tillsammans med chokladen.
- Hacka chilin och ha i tillsammans med kryddorna.
- Servera varm tillsammans med kycklingen.

 

 

 

 
 
Chili, Choklad, Kyckling,
Hejsan hoppsan allesammans!

Jag har nu skapat min alldeles egna facebooksida där jag kommer lägga ut fina bilder på bland annat maträtter, bakverk och efterrätter. Jag hoppas ni går in och gillar sidan och hjälper mig att få den att växa.

Tack på förhand!

Facebooksida: Natglies mat & bak