Kyckling marinerad i chili och kakao tillsammans med en chokladsås, ja varför inte? Riktigt gott blev det och det blir inte sista gången.
 
 

2 portioner
 
Marinad till två kycklingfiléer:
2msk olja
1msk vitvins vinäger
1msk honung
1/2 röd chili

- Hacka chilin i bitar, blanda alla ingredienserna och lägg i en plastpåse.
- Lägg ner kycklingen och låt den marinera minst en timme. Vänd påsen då och då.
- Bryn kycklingen. Lägg sedan i en form och stek klart i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (beroende på kycklingens storlek).

 

Chokladsås:
2,5dl vispgrädde
3-4 bitar 70% choklad (jag använde Marabou Premium)
Salt
Chilipeppar efter smak
Lite av en röd chili

- Värm grädden tillsammans med chokladen.
- Hacka chilin och ha i tillsammans med kryddorna.
- Servera varm tillsammans med kycklingen.

 

 

 

 
 
Chili, Choklad, Kyckling,

Kommentera

Publiceras ej