Mumsigt god rulltårta! En god saftig och söt botten med en syrlig curd innanför. Jättegod!
 
 

3st ägg
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2msk mjölk
1 1/2dl strösocker + till rullning

- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Tillsätt mjölken.
- Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåts-papper.
- Grädda mitt i ugnen ca 5 min på 250 grader.
- Strö ett tunt lager socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtan på det.
 
Lemoncurd
1st citron
1st lime
100g smör
2dl strösocker
2st ägg
 
- Riv skalet från citronen och limen, samt pressa ur saften.
- Koka upp smör, skal och saft från limen och citronen och 1dl av strösockret.
- Vispa ihop äggen och resten av sockret poröst och tillsätt i citronlimekrämen.
- Sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Rör om då och då så att det inte blir bränt i botten.
 
Curden kommer stelna något i kylskåpet också, så var inte orolig om du tycker den är för lös.
 
 
Vad hör inte sommaren till om inte en god, iskall lemonad? Denna lemonad har smak av jordgubb och rabarber. Jättegod och lätt att göra.
 
 
450g rabarber
500g jordgubbar
2 liter vatten
3dl strösocker
2st citroner
 
- Tvätta rabarberna och ta bort fult skal, dela i mindre. Snoppa jordgubbarna och dela på mitten. Lägg allt i en stor kastrull.
- Ha i vatten och socker och låt koka upp. Sjud i ca 10 minuter.
- Ta bort från plattan.
- Skär citronerna i skivor och ha i kastrullen. Låt dra ca 3 timmar.
- Häll över lemonaden i flaskor. Njut av den iskall.
 
 
Citron, Jordgubbar, Lemonad, Rabarber,
Choklad, kola, salt, hallon.. Finns bara ett ord för det, MUMS!!
 
 
 
Pajdeg:
100g smör
1tsk vaniljsocker
1/5dl strösocker
2 1/1dl vetemjöl
2msk kakao
3msk vatten
 
- Blanda alla ingredienser för hand eller i matberedare.
- Låt vila i kylskåp i ca 20-30 minuter.
- Tryck ut degen i sex små formar eller i en stor pajform.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 10 minuter. För en stor paj något längre.
 
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
100g mörk choklad med smak av salt
1dl vispgrädde
 
- Ta bort pappret från den kondenserande mjölkens burk.
- Koka burken i en kastrull i 2 timmar. Se till så att burken alltid är täckt med vatten.
- Fyll pajskalen med lika mycket kondenserad mjölk i varje. Ställ i kyl.
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Värm grädden. Häll grädden över chokladen och rör runt tills det blir en slät smet.
- Ha över chokladsmeten över pajen, lika mycket i varje.
- Ställ i kyl tills servering.
 
Hallonsås
100g hallon
1/5dl vatten
1-2msk strösocker
 
- Koka upp samtliga ingredienser.
- Klart.
 
Dekorera pajerna valfritt.
Servera med hallonsåsen och färska hallon. Jag valde även att strö lite flingsalt över pajen.
 
 
 
Choklad, Chokladkolapaj, Hallon, Hallonsås, Kola, Paj,