Choklad, kola, salt, hallon.. Finns bara ett ord för det, MUMS!!
 
 
 
Pajdeg:
100g smör
1tsk vaniljsocker
1/5dl strösocker
2 1/1dl vetemjöl
2msk kakao
3msk vatten
 
- Blanda alla ingredienser för hand eller i matberedare.
- Låt vila i kylskåp i ca 20-30 minuter.
- Tryck ut degen i sex små formar eller i en stor pajform.
- Grädda i ugnen på 175 grader i 10 minuter. För en stor paj något längre.
 
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk
100g mörk choklad med smak av salt
1dl vispgrädde
 
- Ta bort pappret från den kondenserande mjölkens burk.
- Koka burken i en kastrull i 2 timmar. Se till så att burken alltid är täckt med vatten.
- Fyll pajskalen med lika mycket kondenserad mjölk i varje. Ställ i kyl.
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Värm grädden. Häll grädden över chokladen och rör runt tills det blir en slät smet.
- Ha över chokladsmeten över pajen, lika mycket i varje.
- Ställ i kyl tills servering.
 
Hallonsås
100g hallon
1/5dl vatten
1-2msk strösocker
 
- Koka upp samtliga ingredienser.
- Klart.
 
Dekorera pajerna valfritt.
Servera med hallonsåsen och färska hallon. Jag valde även att strö lite flingsalt över pajen.
 
 
 
Choklad, Chokladkolapaj, Hallon, Hallonsås, Kola, Paj,

Kommentera

Publiceras ej