Choklad och chili, underbar kombination.
 
 
 
Ca. 16st
 
1 1/4dl mandelmjöl eller mald sötmandel
2 1/2dl florsocker
2msk kakao
2st stora äggvitor
Drygt 1/2dl socker
1msk chilisocker
 
- Mixa mandelmjölet, kakaon och florsockret i en matberedare tills allt är blandat. 
- Sikta mjölblandningen så att den blir jämn och utan klumpar.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar. 
- Ha ner sockersorterna gradvis och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
- Vänd ner mjölblandningen. Smeten ska bli seg och blank.
- Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspapper. 
- Knacka försiktigt plåten för att få ur luftplåsor.
- Låt stå i rumstemperatur 30 minuter för att undvika att de spriker i ugnen.
- Värm ugnen till 150 grader och grädda i nedre delen i ca 10-15 minuter.
- Låt svalna i 10 minuter och lossa sedan försiktigt. 
 
1dl vispgrädde
50g smör
4msk farinsocker
50g mörk choklad (70%)
2-3tsk chilisocker
 
- Koka upp grädde, farinsocker och smör. Låt sedan sjuda ca 5 minuter.
- Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Ta kastrullen från plattan. Häll gräddblandningen över chokladen.
- Låt stelna i kylen ca. 4 timmar. 
- Vispa upp chokladkrämen tillsammans med chilisockret.
- Para ihop dom två och två. Spritsa hälften av macronerna med chokladkrämen. 
- Njut!
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej