Oj, oj, oj! En tårta full med smak och mycket textur. Jättegod, både söt och syrlig.
 
 
15st digestivekex
50g smör
Grön karamellfärg

- Smällt smöret. Ha i karamellfärgen.
- Krossa kexen i en matberedare, tillsätt smöret.
- Tryck ut i en form med löstagbara kanter och bakplåtspapper. Ställ i kyl.

Lager 1 (pannacotta)
1burk kokosmjölk (400ml)
3st gelatinblad
1/2dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1dl rostade kokosflingor
Blå karamellfärg

- Rosta kokosflingorna i en het torr panna.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp kokosmjölk, socker och vaniljsocker.
- Krama ur gelatinbladen och tillsätt i kokossmeten, rör om tills det smält.
- Ha i kokosflingorna och karamellfärgen.

Botten 2
150 g smör
1dl ananasjuice
2st ägg
2dl strösocker
1tsk vaniljsocker
1½dl vetemjöl
1dl kokosflingor
Gul karamellfärg

- Sätt på ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
- Smörj en rund form.
- Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke. Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker, kokosflingor och ananasjuice. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
- Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet.
- Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

Lager 2
En stor burk hackade ananasbitar
Muscovadosocker
Rörsocker
Skvätt ananasjuice

- Stek ananasbitarna. Strö sockersorterna över ananasen.
- Tillsätt en skvätt juice. Strö över lite mer socker och låt koka ihop.

Lager 3 (Mousse)
6st passionsfrukter
2dl grädde
3st gelatinblad
1/2dl ananasjuice

- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Häll grädden i en skål och gröp ur passionsfrukterna.
- Tillsätt ananasjuicen och vispa grädden löst.
- Häll i ca 1/2dl grädde i en kastrull, värm.
- Krama ur gelatinbladen och häll i den varma grädden. Rör runt tills gelatinet smält.

Botten 3
4st äggvitor
1 1/2sl strösocker
1tsk ättika
Röd karamellfärg

- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Tillsätt ättikan.
- Tillsätt sockret succesivt. Ha i karamellfärgen.
- Spritsa ut smeten eller grädda i en rund form med bakplåtspapper och löstagbar botten.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 25 minuter.

Montering

Botten 1 ligger redan i en form, fyllning 1 (pannacotta) häller du över och ställer i kyl över natten eller i minst tre timmar.
Botten två lägger du över pannacottan. På botten 2 häller du över den stekta ananasen. Sedan moussen. Låt stå i kylen helst över natten.
Lägg den tredje botten över moussen, stryk tårtan med grädde och dekorera valfritt.
 
 
 
Ananas, Birthday, Färg, Kokospannacotta, Mousse, Pannacotta, Passionsfrukt, Passionsfruktsmousse, Rosor, Sockerpasta,

2 kommentarer

KassandraPalma

04 Jun 2014 00:05

den ser riktig god ut!

Svar: Tackar :)
natglie

stella

04 Jun 2014 00:08

Vad roligt med en regnbågstårta, ser jättegod ut :)

Svar: Åh, tack så mycket :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej