Årets midsommarpaj blev en Key lime pie. Pajen kommer ursprungligen ifrån USA, Key west. Pajen är syrlig och lagom söt, passar utmärkt som efterrätt, verken för tung eller mastig.
 
 
200g smör
7dl vetemjöl
1dl socker
1st ägg
1tsk vaniljsocker
 
- Börja med att ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
-
Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i en pajform.
 
400g sötad kondenserad mjölk
4st äggulor
5st lime, skal och saft
 
- Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
- Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 20-30 minuter.
-
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
-
Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20-25 minuter
 
Servera med grädde och dekorera valfritt.
Själv tyckte jag att de söta jordgubbarna bröt av det syrliga på ett bra sätt.
 
 
 
 
Key lime pie, Lime, Pie, Sour, Sweet, Syrlig, Söt,

1 kommentarer

KassandraPalma

21 Jun 2014 19:01

ser riktigt gott ut!

Svar: Tack :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej