Två sorters, samma smet. Päronchoklad, och jordnöt- banansmak.
 
 
 
 
ca. 16st
 
1 3/4dl mandelmjöl eller mald sötmandel
2 1/2dk florsocker
1tsk vaniljsocker
2st äggvitor
1/2dl socker
 
- Mixa mandelmjölet, vaniljsockret och florsockret i en matberedare tills allt är blandat. 
- Sikta mjölblandningen så att den blir jämn och utan klumpar.
- Vispa äggvitorna till mjuka toppar. 
- Ha ner sockret gradvis och vispa tills det blir en tjock marängsmet.
- Vänd ner mjölblandningen. Smeten ska bli seg och blank.
- Spritsa ut 32 små cirklar på bakplåtspapper. 
- Knacka försiktigt plåten för att få ur luftplåsor.
- Låt stå i rumstemperatur 30 minuter för att undvika att de spriker i ugnen.
- Värm ugnen till 150 grader och grädda i nedre delen i ca 10-15 minuter.
- Låt svalna i 10 minuter och lossa sedan försiktigt. 
 
Päronchoklad
100g mörk choklad med smak av päron
2dl vispgrädde
 
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
- Värm grädden. OBS! Ej koka.
- Häll den varma grädden över chokladen och rör runt tills den är klumpfri.
- Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar, men helst över natten.
- Para ihop macronerna två och två. Spritsa ena halvan med chokladkrämen och lägg på den andra halvan.
 
Jordnöt- och bananfyllning
 
1 1/5dl jordnötssmör
50g mörk choklad
1st banan
 
- Dela bananen i mindre bitar.
- Hacka chokladen grovt.
- Ha i jordnötssmör, choklad och banan i en skål. Vispa med elvisp.
- Para ihop macronerna två och två. Spritsa ena halvan med chokladkrämen och lägg på den andra halvan.
 
Banan, Banan, Choklad, Jordnötssmör, Jordnötter, Macroner,

Kommentera

Publiceras ej