10st digestivekex
50g smör eller margarin

4st gelatinblad
2st ägg
400g philadelphiaost
2dl crème fraiche
1,5dl socker
1tsk vaniljsocker
Skal från en citron 100g vit choklad

- Finfördela kexen i mortel eller matberedare.
- Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.
- Lägg gelatinet till fyllningen i vatten ca 5 minuter.
- Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
- Smält chokladen över vattenbad. Ta den från värmen, och häll i i smeten.
- Ha i lite av smeten i kastrullen igen och värm. Lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
- Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning.
- Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.

Hallongelé

1 1/2dl hallon, tinade
1 1/2dl vatten
2msk socker
1st gelatinblad

- Lägg ett gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Koka upp hallon och vatten med sockret. Mosa till en jämn smet och skumma av.
- Krama ur gelatinbladet och vispa ner det i hallonsåsen.
- Låt svalna något.
- Häll gelén i en tunn stråle över cheesecaken.
- Ställ i kyl och låt stelna.

Cheesecake, Citron, Hallongelé,
 
 
4st laxfiléer
3msk strösocker
2tsk vitpeppar
4msk salt
1 knippe dill

- Blanda socker, peppar och salt.
- Lägg laxen i en plastpåse och gnid in med sockerblandningen, täck laxen rikligt med dill med stjälkar.
- Ställ en tyngd på laxen och låt den ligga svalt minst 1-2 dygn om laxen är extra tjock. Vänd den då och då.
 
Dill, Gravad lax,