Till ca. 6st plättar
 
1st ägg
1st banan
 
- Mixa ägget och bananen med stavmixer till en slät smet.
- Stek i stekpanna på medelhög värme.
- Servera med färska bär.
 
 
Banan, Bananpankak, Bär, Hallon, Pannkaka,
Denna kaka är underbart god. Mycket smak av apelsin och bra balans mellan chokladen. 
 
 
 
50g smör
½dl matolja
100g mörk choklad
2st ägg
2dl strösocker
2½dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Skal av en apelsin

- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smöret i en kastrull, tillsätt olja och choklad.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt och rör ner smöret.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
- Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter.
- Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 30 minuter.

Karamelliserade hasselnötter

100g hasselnötter
1dl vatten
1dl färskpressad apelsinsaft

- Rosta hasselnötterna i en torr panna tills de fått färg.
- Strö socker över nötterna.
- Värm socker, apelsinsaft och vatten i en annan panna.
- Låt vätskan karamelliseras.* Detta kan ta ett tag.
- Häll i hasselnötterna och rör runt.
- Ha på de varma nötterna direkt på kakan och bre ut. OBS! Nötterna stelnar snabbt.


*När det börjar karamelliseras bildas det vita/genomskenliga bubblor. Rör inte i smeten. När det börjar likna en karamell (bli lite gulbrunt) kan du dra in smeten från kant till mitt tills allt blivit guldfärgat.

Apelsin, Apelsinskal, Choklad, Hasselnötter, Karamell, Karamelliserade hasselnötter, Kladdkaka,