Mumsiga, härliga, somriga kakor! Passar till alla tillfällen.
 
 
ca. 22st
 
4 1/2 dl vetemjöl                                     
1dl socker                                     
1tsk bakpulver                                     
2tsk vaniljsocker                                     
200g smör

-Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
- Skär matfettet i mindre bitar och tillsätt det.
- Arbeta snabbt samman till en deg, gärna i matberedare.
- Forma degen till valnötsstora bollar. 
- Lägg i små muffinsformar på plåtar. Gör en fördjupning i varje kaka och klicka i lite kompott.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter på 175 grader. Låt kallna på galler.
 
Jordgubb-rabarberkompott
 
400g rabarber
200g jordgubbar
1dl vatten
3msk strösocker
 
- Börja med att ta bort skalet från rabarberna och snoppa jordgubbarna.
- Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vattnet och sockret.
- Låt koka upp, sänk värmen och låt kompotten tjockna, det kommer bubbla en del och kan skvätta lite.
- Ha över den färdiga kompotten i väl rengjorda burkar.
 

1 kommentarer

Susanna Maria J

02 Sep 2014 18:19

Det där kan nog vara den godaste kakan som existerar ;)

Svar: Ja, det blev väldigt bra. Kul också att man kan variera dom med så mycket olika smaker. :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej