Denna desserten gjorde jag på Alla hjärtans dag till min pojkvän som älskar pannacotta.
Den blev mycket uppskattad. Den smakar nästan som gräddkola, och den mjuka söta smaken passar perfekt ihop med kaffet.

Jag gjorde som en liten tårta i en springform, ca 10cm i dameter. 

 

 
 
 
 
 
Salt kexbotten
ca 10st salta kex, typ tuc
40g smör
 
- Smält smöret i en kastrull
- Krossa kexen och ha i smöret, rör runt tills alla smulorna är täckta.
- Klä en form med löstagbar botten med bakplåtspapper. 
- Tryck ut kexen i formen och ställ i kylen ca 30 minuter.
 
Baileyspannacotta
4dl vispgrädde
1dl baileys
3st geelatinblad 
 
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Värm grädden och baileysen i en kastrull.
- När blandningen blivit varm, krama ur gelatinbladen och rör ner i baileysblandningen. 
- Låt svalna ett litet tag. 
- Tag ut formen från kylen och häll försiktigt över pannacottan. 
- Låt stelna i kylen ca 3 timmar.
 
Kaffegelé
2dl kaffe
2msk strösocker
1-2 rutor mörk choklad, typ Lindt
1 1/2st gelatinblad
 
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Värm kaffet i en kastrull och låt sockret smälta. 
- Ha i chokladen och rör om. Krama ur gelatinbladen och rör tills allt smält.
- Ha över pannacottan försiktigt. Låt stelna i kyl i ca 2-3 timmar. 
 
 
Glöm inte att gilla min facebooksida, Natglies mat och bak.
 
 
Baileys, Baileyspannacotta, Kaffe, Kaffegelé, Pannacotta,

Kommentera

Publiceras ej