Hejsan hoppsan, jag har varit extremt dålig på att lägga upp alla fantastiska bakverk jag gjort under månaderna. Men här kommer receptet på den helt underbara fläderblomscheesecaken jag gjorde till nationaldagen. Lagom söt och en viss syrlighet, supergod! Kommer bakas flera gånger om.
 
 
 
 
Jag gjorde en minitårta av denna. Vill man ha cheesecaken i full size bör man dubbla receptet.
 
Botten
50g smör
100g digestivekex
 
- Smält smöret och krossa i kexen. Se till så att alla smulor blir täckta av smöret.
- Tryck ut i en form med löstagbara kanter.
- Ställ i kylen medans du gör i ordning fyllningen.
 
Fyllning
2½ gelatinblad
1 vaniljstång
250g färskost (typ Philadelphia)
250g turkisk yoghurt
1dl strösocker
1dl fläderblomssaft (koncentrerad)
 
- Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda dem med färskosten, yoghurten, sockret och fläderblomssaften i en kastrull. Värm det på medelhög värme tills det börjar koka.
- Ta kastrullen från plattan och rör ner gelatinbladen. Låt fyllningen svalna något.  
- Häll smeten i formen och låt den stå i kylskåp i ca.1 timme.
 
 
 
 
Cheesecake, Fläder, Fläderblom, Fläderblomscheesecake, Flädercheesecake,

Kommentera

Publiceras ej