Hallon, mynta, lime, allt tillsammans i en härlig tårta. En fräsch, sötsyrlig tårta perfekt att bjuda på till en middagsbjudning
.
 
 

Anslagen (tårtbotten) är gjord på receptet 3 lika, det vill säga lika mängd ägg, mjöl
och socker. Jag gjorde en mindre variant och använde mig av 2 ägg och ca 0,5 tsk
bakpulver.
Vispa ägg och socker fluffigt, smeten ska bli hög och fin. När smeten slutat ''växa''
siktar du mjölet och vänder ner i äggsmeten.
Grädda botten i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
 
Hallonmousse
5dl hallon
1dl strösocker
5st gelatinblad
6dl vispgrädde
3st äggulor
2dl florsocker

- Koka ihop hallon och socker några minuter tills sockret smält. Pressa hallonen genom en finmaskigsil med en sked för att få bort kärnorna. Det blir cirka 2 deciliter hallonpuré.
- Lägg gelatinblad i kallt vatten.
- Vispa grädden. Vispa ihop äggulor och florsocker.
- Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme under omrörning i en kastrull tillsammans med 3 matskedar av hallonpurén. Rör sedan ner gelatinet i resten av hallonpurén.
- Rör ihop hallonpurén och äggsmeten och vänd till sist ner den vispade grädden i omgångar. Rör försiktigt till en jämn smet.
- Ta två formar och lägg två av de tre skurna bottnarna i botten på varsin form, lägg några färska hallon i botten. Fyll formen med moussen. Ställ formarna med mousse i kylen och låt stelna.
Den tredje botten lägger du i en plastpåse så att den inte blir torr.
- När moussen stelnat tar du ut de två formarna. Ta bort kakan ifrån formen och placera ovanpå varandra. Se till sån att de sitter ihop. Skulle det vara så att de inte fäster, ta lite av frostingen i mellan och tryck försiktigt.
 
Lime- och myntafrosting
1dl vispgrädde
100g philadelphiaost
1 lime
Några blad färsk mynta
 
- Vispa grädden hårt.
- Vänd ner philadelphiaosten i grädden.
- Skölj och riv skalet ifrån limen, ha i skalet och saften i ostgräddbladningen.
- Ta några blad mynta efter smak. Hacka myntan fint, ha i myntan i smeten. Blanda väl.
- Ställ i kylen ca 30 minuter.
- Ta ut frostingen och bred på tårtan. Dekorera valfritt.
 
 
 
Cake, Frosting, Hallon, Hallonmousse, Lime, Lime- och myntafrosting, Mojito, Mynta, Raspberry, Raspberrycake,