Årets påsktårta vart en pannacottacheesecake med smak av nektarin, vanilj och vit choklad samt ett täcke av passionsfruktsgelé.


Börja med digestivebotten:

Botten på digestive
• 50g smör
• 12st digestivekex 

- Smält smöret i en kastrull. 
- Krossa digestivekexen antingen för hand eller i en matberedare/med stavmixer eller liknande. 
- Blanda kexen med smöret och häll ut i en form och platta till. Ställ i kyl.

Nektarinpuré
• 3st nektariner
• 0,5msk moscovadosocker
• 0,5msk strösocker
• 1st vaniljstång 
• 1msk vatten

- Skala och dela nektarinerna. 
- Dela och gröp ur vaniljstången. 
- Lägg alla ingredienserna i en kastrull (även skalet från vaniljen) och låt koka tills nektarinen mjuknat. 
- Ta ur vaniljskalen. Mixa alla ingredienserna i en mixer. 

Pannacottacheesecake 
• 3st gelatinbland
• 3dl vispgrädde
• 1dl socker
• 200g färskost
• 100g vit choklad
• 1st vaniljstång
• Nektarinpuré

- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Skiva och gröp ut vaniljstången. Häll grädde, vanilj + vaniljstång och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. 
- Ta ur vaniljstången och ställ kastrullen åt sidan. Ha i den vita chokladen och rör om tills chokladen smält.
- Rör ner philadelphiaosten i grädden och vispa med elvisp till en slät kräm och häll den i det förkylda pajformen.
- Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. 

Passionsfruktsgelé 
• 4st passionsfrukter
• 2st gelatinblad
• 2msk strösocker 
• 3msk vatten

- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull. Tillsätt vatten och socker och sjud tills sockret löst sig. 
- Krama ur gelatinbladen och ha i kastrullen. Rör om tills gelatinet löst sig. Låt svalna något. 
- Ha över gelén på tårtan och ställ i kyl. 


1 kommentarer

NORRSKEN EMMA

17 Apr 2017 20:32

gu va gott!! :D


Svar: Vart riktigt bra! Passar utmärkt till sommaren också :)
natglie

Kommentera

Publiceras ej